Goncan Gül Böreği
Malzemeler:
1 kg yufka
İç malzemelet:
300 gr beyaz peynir
100 gr lor peyniri
Maydonoz
Sosu için:
1 sb sıvıyağ
3 yk un
1 yk sirke
Üzeri için:
1 yumurta
Biraz sıvıyağ
Çörek otu
MALZEMELER:1.Yufkayı serip 4'e bölüp Bir yufka dört parçaya ayrılır. Alınan çeyrek yufkanın içine fırçıyla (bir kasede sıvıyağ,un ve sirkeyi karıştırıp) rastgele sürülür. Başparmak, işaret parmağı ve orta parmak yufkanın ortasına konularak saat yönünde çevrilir. Ortada oluşan çukurun içine bir tatlı kaşığı peynirli harçtan koyulur. Çevrilen yöne doğru yufkalar ortaya doğru kapatılır. Şeklinin bozulmamasına dikkat edilerek kapatılan yer altta kalacak şekilde ters çevrilerek tepsiye dizilir.Yumurta sarısına sıvı yağ eklenerek karıştırılır ve böreklerin üzerine sürülür. Arzuya göre çörek otu serpilir. 180-190 derece fırında, üzeri kızarana dek 30-35 dakika pişirilir.rastgele sürülür.
Yorumlar
Yorum Gönder