ÇİKOLATA SOSLU KROKANLI PARFE

PRATİK YEMEK TARİFLERİ-FD
MALZEMELER
  • bir kutu krem şanti
  • 2 sb süt
  • 2 pkt kakaolu bisküvi
  • 1 yk nescafe 
  • 1 pşt çikolata sos
krokan için :1 çb fındık
                    3 yk tozşeker
                  
YAPILIŞI: Krem şantiyle soğuk sütü çırpıyoruz.nescafeyı eklıyoruZ karıştırın üzerine biskivileri kırıp karıştırın yuvarlak tepsiye yanlara taşicak şeklinde jelitin serin yada temiz poşet serin bütün malzemeyi boşaltıp yayın dışarda kalan jelitini üstünü kaptın.1 gece dondurucuda bekletin ertesi gün kalıptan çıkartıp kalıptan servis tabağına alıp servis yapmadan önce 10 dk bekletin..krokan için:tozşekerı bır tavada eritip,karamel rengı olunca fındıkları kırıp ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz. hemen yağlı kağıdın üzerine dökup soğumasını bekleyelim.daha sonra merdaneyle ezelim.tatlının üzerine bu krokanları serpelim.çikolata sosu tarife göre yapıp üzerıni süsleyelim.(Tatlının özellikle soguk olması gerekıyor)  Afiyet olsun.....


NOT:BU TARİF YAPMASI ÇOK KOLAY VE İSTERSENİZ DERİN DONDURUCUDA 6 AY DURABİLİR.ANİ GELEN MİSAFİRİNİZE HEMEN ÇIKARIP SUNABİLİRSİNİZ..YİYEN  HERKESİN ÇOK BEĞENDİĞİ BİR TARİF DENEMENİZİ TAVSİYE EDERİM..

Yorumlar

Popüler Yayınlar