KOLAY GÖBETE





MALZEMELER:
1 kilo yufka
1 çay bardağı sıvıyağ
İÇ MALZEMELER:
2 su bardağı pirinç
1 tavuk göğsü
yarım çay bardağı sıvıyağ
tuz
karabiber
ÜZERİ İÇİN:
yumurta sarısı
çörek otu
YAPILIŞI:
Önce iç malzemeyi hazırlayalım.Pirinci sıvıyağla pilav pişirir gibi pişirelim.Tavuğuda ayrı tencerede haşlayalım.Pişen tavuğu dideliyelim,pişen pirinçle karıştıralım,tuz,karabiber atarak soğumaya bırakalım.Yufkaları 4 parçaya keselim,kesilen her parçayı bir fincan içine yerleştirip,yufkanın içine sıvıyağ süreilm.Yufkanın bir kenarını fincanın ortasına kaplayalım,yufkanın ortasına iç malzemeden bolca koyalım,kenarlarını ortaya doğru kapatıp,tepsiye ters çevirip dizelim,üzerine yumurta sarısı ve çörekotu serpelim,fırına verelim,üzerin kızarıncaya kadar pişirelim.Afiyet olsun.





Yorumlar

Popüler Yayınlar