Mercimekli Kolay Kol Böreği

pratik yemek tarifleri-fd
pratik yemek tarifleri-fd

  • MALZEMELER:
  • 18 yaprak baklavalık yufka
  • 1 çay bardağı sıvıyağ        
  • 1sb haşlanmış yeşil mercimek,
  • tuz,karabiber,
  • 1yumurta sarısı

YAPILIŞI:
Birinci yufkayı serip, üzerini sıvı yağ ile yağla. Üzerini yağlamış olduğumuz ikinci yufkayı serip, tekrar yağlıyoruz. Üzerine üçüncü yufkayı da serip, yağlıyoruz. Mercimekleri tuz, karabiber ile tatlandırıp, yufkanın baş kısmında uzun şerit şeklinde(yufkanın uç kısmına) koyup, rulo şeklinde sarıp, üç parmak genişliğinde eşit şeritler kesiyoruz. Tepsiye dizip, üzerine yumurta sarısını sürüyoruz ve yufkalar bitene kadar aynı işleme devam ediyoruz. Önceden 180 derecede ısıtılmış olan fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun.  
Not: İç malzemeyi, dilediğiniz malzeme ile yapabilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar