GÜL BÖREĞİ

pratik yemek tarifleri-fd
MALZEMELER:
4 Yufka,1 yumurta
Beyaz peynir , lor peynir
Yarım sb su,yarım sb sıvıyağ
YAPILIŞI:
Yufkayı 4 parmak genişliğinde uzun şeritler halinde kesip bir kasede sıvıyag ve suyu karıştırıp kestiğimiz yufkaya fırçayla sürüp iki peyniri bir kapta karıştırıp şerit kestiğimiz yufkanın başından sonuna kadar peynir harcından koyup şeridin başından yufkanın iki ucunu karşılıklı olarak tutup gül şeklini vererek sonuna kadar sarıyoruz.bütün yufkaları bu şekilde yapıyoruz..yağlanmış tepsiye dizip yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.çok pratik bi tarif...Afiyet olsun..

Yorumlar

Popüler Yayınlar